Sestavine: 100% strok bourbonske vanilije iz kontrolirane ekološke pridelave.
Uporaba: odličen dodatek sladkim jedem, sadju, kavi, čokoladi, pudingom in desertom.
Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem prostoru.
Certifikat: DE-ÖKO-006.
Proizvajalec: Rapunzel, Nemčija.
Poreklo: Komori.
Količina: 2 kosa / stroka.
Uporabno najmanj do 27.8.
Bourbonska vanilja v stroku je iz kontrolirane ekološke pridelave. Bourbonska vanilja v stroku je izredno uporabna v kuhinji – uporabljamo jo pri pripravi sladkih jedi: sladoleda, pudinga, sladkih omak, dodamo jo stepeni smetani, jedem z rabarbaro, sadnim kolačem, piškotom, kompotom, marmeladam, pa tudi kakavu in pijačam s čokolado. Novodobni kuharji jo dodajajo tudi mesnim jedem. Ujema se z belim mesom in ribami, ki jim prida delikatno noto. Ker so vanilijevi stroki zaradi zapletene in dolgotrajne obdelave dragi, hočemo iz njih dobiti čim več. Če vanilijev strok po dolgem zarežemo in drobna črna zrna dodamo, na primer, mlečnemu rižu naj se zraven v mleku kuha tudi vanilijev strok. Ko je jed gotova, strok osušimo ali obrišemo in ga »zakopljemo« v kozarec s sladkorjem. Lahko pa strok tudi povsem posušimo in ga zmeljemo v multipraktiku. Ta prah potem dodamo testu za piškote ali kolač.