Smilj tinktura 50ml

Tinktura iz smilja, v alkoholu, slovenskega izvora. Smilj ima protivnetne, antibakterijske in antioksidativne lastnosti, pomaga pri regeneraciji kože in je koristen ob težavah z žolčem.
Redna cena:
7,90 €
Akcijska cena:
7,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: smilj (30%), domači alkohol ( 42%).

Uporaba: uporaba se razlikuje glede na potrebe in uporabo posameznika. Okvirna priporočena dnevna količina je 3x dnevno 19 kapljic v tekočino sobne temperature pred obrokom (na 70kg telesne teže).

Shranjevanje: hraniti na suhem, temnem in hladnem.

Opozorilo: Izdelek je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Izdelek ni primeren za otroke. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Proizvajalec: Janez Javorski, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.

Smilj tinktura na osnovi alkoholnega ekstrakta, izdelana v Sloveniji.

Smilj (Helichrysum italicum) je aromatična rastlina, znana po svojih majhnih rumenih cvetovih in prijetnem vonju, ki spominja na kari. Uporablja se v tradicionalni medicini in kozmetiki zaradi svojih protivnetnih, protibakterijskih in antioksidativnih lastnosti. Lahko pomaga pri izboljšanju prebave, lajšanju težav z dihali ter podpiranju celjenja ran in regeneracije kože. Koristna je pri odvajanju žolča in pomaga topiti žolčne kamne. Smiljeva tinktura je priljubljena tudi zaradi svojega potenciala za krepitev imunskega sistema in zaščito celic pred oksidativnim stresom.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot čaji in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo blagodejnih učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.