Magnezijev bisglicinat v prahu 250g

Je ena izmed najboljših oblik magnezija, z odlično absorcpijo ter minimalnim vplivom na prebavni trakt. Zaradi vezave na aminokislin glicin pomaga pri sprostitvi in pomirjanju.
Redna cena:
18,90 €
Akcijska cena:
18,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: magnezijev bisglicinat (v prahu).

Uporaba: zmešajte 1,5g vsebine (1 poravnana čajna žlička) v 100-200ml vode in takoj spijte. Pijte 1-2 odmerka dnevno.

Hranilne vrednosti Na 100g prahu Odmerek (100ml raztopine)
Magnezij (od mag. bisglicinata) 10g (2667% PDV*) 165mg (44% PDV*)

Shranjevanje: shranjujte v hladnem in temnem prostoru, nedosegljivo otrokom.

Opozorilo: izdelek je prehransko dopolnilo, prehransko dopolnilo ni nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano ter zdrav življenjski slog.

Proizvajalec: Heiltropfen Lab, Anglija.

Dobavitelj: Alaja MIT d.o.o.

Količina: 250g.

Magnezijev bisglicinat v prahu je prehransko dopolnilo, ki vsebuje magnezij vezan na aminokislino glicin. Velja za eno najbolj biološko dostopnih in lažje prebavljivih oblik magnezija, kar pomeni, da ga telo zlahka absorbira in uporablja. Magnezij je ključni mineral, ki igra pomembno vlogo v številnih telesnih procesih.

Tak magnezij se dobro absorbira v prebavnem traktu, hkrati pa ima manjše tveganje za prebavne težave, ki so lahko bolj pogoste pri drugih oblikah magnezija, kot je magnezijev oksid.

Magnezij ima v telesu številne funkcije, med pomembnejšimi so:

  • Mišično in živčno delovanje: Magnezij je ključen za pravilno delovanje mišic, saj sodeluje pri prenosu živčnih impulzov in mišični kontrakciji. Prav tako preprečuje mišične krče in napetost.
  • Podpora spanju: Glicin, aminokislina, vezana na magnezij v tej obliki, je znana po tem, da podpira sprostitev in pomaga izboljšati kakovost spanja. Kombinacija magnezija in glicina lahko pomaga ljudem, ki imajo težave z nespečnostjo ali nemirnim spanjem.
  • Zmanjšanje stresa in tesnobe: Magnezij sodeluje pri uravnavanju stresnih hormonov in ima lahko pomirjevalen učinek na živčni sistem. Pomanjkanje magnezija je pogosto povezano z večjo stopnjo tesnobe in stresa, zato dodajanje magnezija lahko pomaga pri sproščanju.
  • Presnova energije: Magnezij je ključen za pretvorbo hrane v energijo. Aktivira encime, ki sodelujejo v procesih presnove ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin.
  • Zdravje kosti: Magnezij sodeluje pri ohranjanju gostote kosti in pravilni uporabi kalcija v telesu. Pomanjkanje magnezija lahko privede do oslabljenih kosti in povečanega tveganja za osteoporozo.
  • Podpora imunskemu sistemu: Magnezij prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in zaščiti pred vnetji. Prav tako ima pomembno vlogo pri uravnavanju krvnega sladkorja in krvnega tlaka.
  • Regeneracija celic: Magnezij je ključen element za vzdrževanje in popravilo naših celic.