Sestavine: dren, domači sadjevec (40% alkohola).
Uporaba: uporaba se razlikuje glede na potrebe in uporabo posameznika. Okvirna priporočena dnevna količina je 3x dnevno 19 kapljic v tekočino sobne temperature pred obrokom (na 70kg telesne teže).
Shranjevanje: hraniti na suhem, temnem in hladnem.
Opozorilo: Izdelek je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Izdelek ni primeren za otroke. Shranjujte nedosegljivo otrokom!
Proizvajalec: Janez Javorski, Slovenija.
Poreklo: Slovenija.
Količina: 50ml.
Dren tinktura na osnovi alkoholnega izvlečka. Dren tinktura je narejena iz zelišča rumeni dren. Rumeni dren je drevo, ki zraste od 6 do 8 metrov visoko in ima rjavo rumenkasto skorjo na deblu in rdeče rjavo skorjo na vejah. Pri nas ga poznamo bolj kot grmičevje. Listi so enostavni in jajčasti z ravnim robom. Na veje so nameščeni nasprotno. Zgornja stran listov je gladka, spodnja pa dlakava in svetlejših odtenkov. Cvetovi so, kot že slovensko ime pove, rumene barve. Dvospolni cvetovi so združeni v kobule. Drevo cveti še preden se olista. Iz oplojenih cvetov pa se razvijejo škrlatno rdeči koščičasti sadeži elipsaste oblike – drnulje. Plodovi so užitni in imajo prijeten in kiselkast okus. Znotraj plodu je seme s trdo lupino.Rumeni dren se razmnožuje s semeni, lahko pa tudi s potaknjenci. Na območju Javorja ga je malo.
V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.
Dren tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja, izdelana po receptu naših babic. Bršljan je nabran v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljen svež.