Sestavine: 100% rdeča kvinoja iz kontrolirane ekološke pridelave.
Hranilna vrednost na 100g: energija 1539kJ/368kcal, maščobe 6,1g, od tega nasičene 0,71g, ogljikovi hidrati 57,1g, od tega sladkorji 1,34g, vlaknine 7g, beljakovine 14,1g, sol 0,125g.
Uporaba: 200g kvinoje kuhajte 20-25 minut v 500ml rahlo osoljene vode, nato v pokriti posodi pustite stati še 5 min.
Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem prostoru.
Certifikat: DE-ÖKO-006.
Proizvajalec: Davert, Nemčija.
Poreklo: Bolivia.
Količina: 250g.
Kvinoja (Quinoa) rdeča je rdeča kvinoja iz kontrolirane ekološke pridelave. Kvinoja (Quinoa) rdeča se uporablja za pripravo različnih jedi. Je zelo okusna in se odlično poda k zelenjavi. Njena oblika in okus do neke mere spominjata na bolj poznano proseno kašo. Uporabimo jo lahko namesto riža, lahko jo dodamo nadevom, enolončnicam in juham kot zakuho. Kuhano kvinojo vmešamo v sadne solate. Kvinoja izvira iz andskega področja Južne Amerike. Inki so jo častili in poimenovali ‘mati vseh žit’. Vsako leto je inkovski poglavar ob solsticiju z zlato žlico posadil seme kvinoje.