Sestavine: 100% ajda iz kontrolirane ekološke pridelave.
Hranilna vrednost na 100g: energija 1548kJ/370 kcal, ogljikovi hidrati 71g, od tega sladkorji 0,4g, maščobe 1,7g, od tega nasičene 0,3g, beljakovine 11,7g, sol 0,01g.
Uporaba: ajdovo kašo kuhamo v vrelem mleku ali vodi cca.15 min. Uživamo jo lahko kot samostojno jed ali jo dodamo kot prilogo.
Opozorilo: hranite na suhem, zračnem in hladnem prostoru.
Certifikat: DE-OKO-007.
Proizvajalec: Werz Naturkorn Gmbh, Nemčija.
Poreklo: Nemčija.
Količina: 500g.
Ajdova kaša brez glutena iz kontrolirane ekološke pridelave. Ajdova kaša brez glutena predstavlja hranljiv in uravnotežen obrok. Rastlina ajda izvira iz centralne Azije in celo Sibirije, v poznem srednjem veku pa so jo prinesli še v Evropo. Zraste od 15 do 60 centimetrov v višino, njeno steblo je navadno rdečkaste barve, tako kot cvetovi, ki nihajo med rožnato rdečo in belo. Gre za preprosto žito, ki uspeva tudi v najbolj neprijaznih razmerah in je izredno odporno in trdoživo. Uspeva v slabi zemlji, tako v suši kot v hladnem podnebju in je idealno za pridelovanje v različnih zemljepisnih širinah.