Sestavine: *soja, voda, sol, koji (Aspergillus oryzae). *=preverjeno EKOloško pridelano. Nadzira NL-BIO-01.
Proizvajalec: Lima, Belgija.
Distributer: Koroška kašča d.o.o.
Poreklo: Japonska.
Količina: 250ml.
Sojina omaka Tamari močna je sojina omaka, ki je intenzivnejšega okusa in popolnoma brez glutena ter iz ekološke pridelave.
Je zelo okusna in priljubljena pri azijskih jedeh. Primerna je tako za zahodne kot tudi vzhodne jedi. Ne uporabljajte jo samo za soljenje, ampak tudi za poudarjanje naravnega okusa sestavin med kuhanjem in pri mizi. Zaradi večje vsebnosti beljakovin je koncentriran okus Tamarija bolj odporen na visoko temperaturo. Poleg tega naredi sestavine, s katerimi je kombiniran, bolj nežne. Tradicionalno se Tamari uporablja za izboljšanje okusa enolončnic, testenin, juh, ocvrtega zelenjave, prelivov za solato, marinad ali priprave voka… Tamari je še posebej primeren za uporabo v kombinaciji s kisom ali riževim vinom, ingverjem, česnom, gorčico, poprom ali ume su (japonski kis).