Avokadovo olje 250ml (EKO)

Avokadovo olje iz striktne ekološke pridelave je nežno maslenega okusa ter tako vsestransko uporabno v kulinariki in hkrati široko uporabljeno za kozmetične namene.
Redna cena:
23,49 €
Akcijska cena:
23,49 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% Bio olje iz avokada.

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 3693 kJ/ 898 kcal
Maščobe: 99,6g
   Nasičene maščobne kisline: 16g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 74g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 9,1g
Ogljikovi hidrati: 0g
   Sladkor: 0g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

Shranjevanje:

Neodprto, shranjeno na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo 14-18 mesecev. Na steklenici je naveden točen rok uporabnosti.

Po odprtju ga je treba uporabiti v 3-4 mesecih, da se ne izgubijo dragocene sestavine.

Nefiltrirano olje – pred uporabo pretresite!

Certifikat: Certifikat 2021.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 250ml.

Avokadovo olje je olje iz enega najbolj zdravih živil, ki ga poznamo.

Za pridobivanje tega dragocenega olja se uporablja celulozo avokada, ki je znana kot “maščobno sadje”. Maji in Azteki so že dolgo prepoznavali hruškasto sadje avokada kot “gozdno maslo” zaradi njegovega nežnega in bogatega okusa. Posebna prednost tega olje je ponudba ekološke kakovosti, kjer plodovi izhajajo iz skrbno nadzorovane ekološke pridelave.

Kakovostno ekološko avokadovo olje se pridobiva nežno iz popolnoma zrelih avokadov. Najprej se odstrani trdo sredico, nato se zmelje in zdrobi meso s sterilno hladno vodo. Olje se nato nežno loči s centrifugo, pri temperaturah pod 40 °C, kar ohranja vse dragocene sestavine in značilen okus.

Avokadovo olje ima visoko temperaturno točko, zato je idealno za cvrtje rib, mesa in zelenjave.

Zaradi svojega nežnega in maslenega okusa je avokadovo olje izjemno priljubljeno za različne uporabe.

Odlično se obnese pri pripravi rib, kozic in mesa, pa tudi pri pečenju in cvrtju zelenjave. V kombinaciji s kisom ustvarja izjemno okusne prelive za solate, ki združujejo rahlo ostrino s svežino in blago kislostjo. V omakah olje zagotavlja kremasto konsistenco, z njim pa lahko ustvarite tudi različne vrste majonez in aiolijev.

Namig:

Avokadovo olje je prav tako priljubljeno v kozmetični industriji, kjer se uporablja za nego las in kože ter kot sestavina v izdelkih za obrazno nego. Zaradi bogate vsebnosti visokokakovostnih sestavin ter vitaminov A, E in D je odlično za nego kože.