Sestavine: 100% naravni, čisti hruškov kis.
Kislina: 5%
Hranilna vrednost na 100ml:
Energijska vrednost: 51 kJ/ 12 kcal
Maščobe: 0g
Nasičene maščobne kisline: 0g
Enkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
Večkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
Ogljikovi hidrati: 3g
Sladkor: 3g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g
Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!
Nefiltriran kis – pred uporabo pretresite!
Shranjevanje: shranjujte na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo.
Dobavitelj: Mosoma d.o.o.
Poreklo: Avstrija.
Količina: 100ml.
Hruškov kis je narejen brez kakršnih koli dodatkov, zato je njegova aroma povsem naravna. Med meseci zorenja v lesenih sodih pridobi izjemno bogat okus. Ne preseneča, če opazite nekaj usedline v steklenici – to je povsem naravno in znak prvovrstne kakovosti. S svežino hrušk se združuje tudi nežna orehova nota, ki nastane med naravnim vrenjem.
Podobno kot pri drugih sadnih kisih tudi hruškov kis vsebuje številne sestavine, ki jih najdemo v hruškah. Vitamini A, B in C, ki so prisotni v končnem izdelku po fermentaciji, lahko okrepijo vaš imunski sistem. Ocetna kislina v hruškovem kisu pomaga razgrajevati ogljikove hidrate in maščobe med prebavo. Hruškov kis pa tudi izkazuje svoje antibakterijske lastnosti v različnih okoljih – v želodcu, črevesju in celo za preprečevanje neprijetnega zadaha.
Uporaba v kulinariki:
Hruškov kis je popolna priloga za vse vrste solat in se odlično poda k solati s listi, redkvicami in špinačo. Med olji za solate, ki se odlično ujemajo s hruškovim kisom, izstopata sončnično olje in bučno olje. Poleg tega pa je odličen dodatek k tradicionalnim solatam, na primer za obogatitev svežega avokada!