Beli vinski kis 100ml (EKO)

Ekološki kis fermentiran iz visokokakovostnega belega grozdja navduši s svojo pikantno noto in pomaga poudariti okus drugih sestavin.
Redna cena:
5,69 €
Akcijska cena:
5,69 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: Bio beli vinski kis, antioksidanti, kalijev disulfit.

Kislina: 6%

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 82kJ/ 20 kcal
Maščobe: 0g
   Nasičene maščobne kisline: 0g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
Ogljikovi hidrati: 2g
   Sladkor: 1g
Beljakovine: 0,2g
Sol: 0g

Nefiltriran kis – pred uporabo pretresite!

Certifikat: Certifikat 2021.

Shranjevanje: shranjujte na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 100ml.

Beli vinski kis od Pödörja odlikujejo dolgoletne izkušnje v proizvodnji, izbira najkakovostnejših sestavin in zorenje v naravnih lesenih sodih. Vsi ti elementi se združijo, da ustvarijo edinstven okus, ki traja. Brez umetnih konzervansov in arom, temveč zajamčena najvišja kakovost. Nasprotno od svojega rdečega brata, ki poudari druge arome, beli vinski kis pusti, da se arome razkrijejo samostojno.

Zorenje v leseni sodih je ključno za tipično in uravnoteženo aromo tega odličnega grozdja. Beli vinski kis Pödör dobi pravi karakter med tem obdobjem zorenja. Preden se flašira in proda, se kis filtrira, da odstrani naravne suspendirane snovi, nato pa ga pasterizirajo za podaljšanje roka trajanja.

Uporaba v kulinariki

Beli vinski kis iz visokokakovostnega belega grozdja navdušuje s svojo prijetno pikantno noto, ki ni preveč sladka niti preveč kisla. Njegova moč je, da poudari okuse drugih sestavin, zato je popoln za izboljšanje okusa finih solat in mariniranje nežne zelenjave, kot je avokado.

Kis je bil v preteklosti uporabljen tudi kot naravni konzervans zaradi svoje kislosti. Sesekljano zelenjavo lahko ohranite v belem vinskem kisu in jo hranite na hladnem s prijetno svetlo in kislo aromo. Beli vinski kis se odlično kombinira z nežnim olivnim oljem. Poskusite ga v marinadi za naslednjo praznično pečenko – dodajte nekaj belega vinskega kisa in pustite čez noč v hladilniku. Beli vinski kis bo mesu dodal okus in ga naredil še nežnejšega.