Sestavine: luščine indijskega trpotca.
Alergeni: lahko vsebuje sledi maka, sezama in oreščkov.
Uporaba: pri peki peciv in kruha (moko dodamo neposredno v mešanico za testo); kot dodatek različnim smoothijem; kot vezivo v presnih sladicah; za zgoščevanje marmelad, omak, krem (predhodno zamešamo v malo tekočine in dodamo v izdelek).
Opozorilo: hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo.
Poreklo: EU.
Psyllium ali indijski trpotec moka je fino mleta moka, bogata z vodotopnimi prehranskimi vlakninami. Psyllium ali indijski trpotec moka je izdelana iz luščin indijskega trpotca in se uporablja za zgoščevanje jedi, kot vezivo za pekovske izdelke brez glutena in kot pomoč pri urejanju prebave. Indijski trpotec v stiku s tekočino močno nabrekne in tvori gel, ki spodbuja peristaltiko in na poti skozi prebavni trakt čisti obloge s črevesnih sten. V pekovskih izdelkih zagotavlja večjo prostornino in vlažnost ter pomaga, da se sestavine lepo povežejo. Izdelki bodo tako bolj sveži, sočni in mehki.