Sestavine: bela pšenična moka, mlete pivske tropine 20% (ječmen), kvas, sol.
Uporaba:
1. Dodaj 2 žlici olja in 330 ml mlačne vode.
2. Maso zamesi ročno ali z mešalnikom.
3. Masa naj vzhaja 1 uro na toplem v pokriti posodi.
4. Po 1 uri premesi maso in jo oblikuj.
5. Maso položi na pomokan pekač in vzhajaj nadaljnih 40 min.
6. Pečico segrej na 200 °C in kruh peči 55 min.
Proizvajalec: Miran Mustafa – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Ptujska cesta 49. 2327 Rače
Poreklo: Slovenija.
Količina: 80g.
Mešanica za kruh s pivskimi tropinami Nonstop je inovativen proizvod, ki pridno izkoristi to, kar pivska industrija pozabi.
Z vsakim kozarcem piva namreč pozabimo na surovino, ki je izjemno bogata s prehranskimi vlakninami in beljakovinami – to so mlete pivske tropine (ječmen). Mlete pivske tropine so bistven del te mešanice za kruh, kar pripomore k temu, da zavržemo manj hrane in jo namesto tega uporabimo na kvaliteten način.
Mešanica za kruh je bogata z vlakninami, kar omogočajo mlete pivske tropine.