Čoko browniji brez glutena so okusna sladica, ki jo boste pojedli brez slabe vesti. Čoko browniji so brez umetnih sladil, vendar vseeno polni zdravih maščob in koristnih ogljikovih hidratov.
Za naročilo sestavin kliknite na ime sestavine.
SESTAVINE:
2 jajci
120 ml javorjevega sirupa klik za naročilo
60 ml stopljenega in ohlajenega kokosovega olja klik za naročilo
15 g kakava v prahu klik za naročilo
65 g mandljeve moke klik za naročilo
Pol skodelice narezanih orehov, pekan orehov, lešnikov ali drugih oreščkov
Groba morska sol za posip
PRIPRAVA
Pečico segrejete na 180 stopinj.
Pripravite pekač, ki ga obložite s papirjem za peko ali namažete s tanko plastjo kokosovega olja in posujete z žličko kakava.
Z mešalnikom zmešajte mokre sestavine ( jajca, kokosovo olje, javorjev sirup), dodajte kakav in mandljevo moko. Na koncu v mešanico dodajte narezane oreščke in jih narahlo vmešate z metlico. Testo vlijete v pekač. Brownije pečete približno 25 minut ( odvisno od pečice). Zelo pomembno je, da brownije po tem, ko smo jih vzeli iz pečice ohladimo na rešetki ( približno 30 minut). Ohlajene narežemo, posujemo z grobo soljo in jih poskusimo.
IZBOLJŠAVE
Brownijem lahko dodamo tudi arašidovo maslo, ki ga stopimo v mikrovalovni pečici in ga polijemo po mokrem testu v pekaču. Z vilico ga malo vmešamo v testo in damo peči.
Po želji lahko dodamo tudi čokoladne kapljice, suho ali sveže sadje, kokosove kosmiče,….
Postreženi s kepico vanilijevega sladoleda pa sploh zadovoljijo vse naše brbončice.
Dober tek!