Sestavine: bio čičerikina moka, mleta na kamen.
Lahko vsebuje sledi soje in žitaric z glutenom.
Hranilne vrednosti za 100g izdelka: ENERGIJA KJ/KCAL 1586/378 MAŠČOBE 4,9 od tega nasičene 0,6 OGLJIKOVI HIDRATI 54 od tega sladkorji 3,7 VLAKNINE 9,9 BELJAKOVINE 24 SOL 0,01.
Certifikat: IT-BIO-006
Proizvajalec: VIVIBIO, Italija.
Dobavitelj: Živa center, Ljubljana.
Količina: 500g.
Čičerikina moka iz ekološke pridelave je naraven in hranljiv izdelek, pridobljen iz mletih semen čičerike, ki je gojena brez uporabe pesticidov in umetnih gnojil. Gre za bogat vir beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov ter odlično alternativo pšenični moki, primerna za ljudi z intoleranco na gluten.
V kulinariki se ekološka moka iz čičerika uporablja v različnih jedeh, kot so falafel, palačinke, kruh, testenine, peciva in tudi kot zgoščevalec omak. Zaradi svoje rahlo oreškastega okusa je odlična tudi za pripravo slanih jedi, enolončnic in juh, obenem pa predstavlja odličen nadomestek za pšenično moko v brezglutenskih receptih.