Sestavine:BIO rižev zdrob (62%), BIO kakav v prahu, BIO sladkor.
Alergeni: Lahko vsebuje sledi glutena in mleka!
Povprečna hranilna vrednost na porcijo (30g izdelka+125ml mleka): 522 kJ/125 kcal. Maščobe 0,67 g, od tega nasičene 0,28 g / ogljikovi hidrati 26,8 g, od tega sladkorji 9,8 g / prehranske vlaknine 1,6 g / beljakovine 2,5 g / sol 0,18 g.
Uporaba: Odmerimo 40 g / 4 žlice čokoladnega riževega zdroba v posodo in ga vmešamo v 250 ml toplega navadnega ali rastlinskega mleka. Ob konstantnem mešanju kuhamo 2-3 minute na zmernem ognju, da se jed zgosti. Pripravljen obrok damo na krožnik ter po želji še dodamo suho sadje, naribano čokolado ipd. Postreže se kot topla ali hladna jed.
Shranjevanje: Na hladnem in suhem mestu.
Proizvajalec: FLORY d.o.o., Srbija.
Dobavitelj: ANIX d.o.o.
Poreklo BIO riževega zdroba: EU.
Poreklo izdelka: Srbija.
Količina: 300g.
Čokoladni rižev zdrob iz izjemo kakovostnih riževih zrn, z dodatkom bio kakava ter bio sladkorja, iz ekološke pridelave.
Rižev zdrob je bogat s prehranskimi vlakninami ter se ga lahko uživa kot samostojni obrok ali pa ga dodamo različnim sladkim ter slanim jedem. Z dodatkom kakava je odličen kot sladica. Tradicionalno se kuha v mleku (navadnem ali rastlinskem) ali vodi, dokler ne vpije tekočine in postane kaša.