Sestavine: predkuhana koruzna moka (90%) in ajdova moka (10%) iz kontrolirane ekološke pridelave.
Hranilna vrednost na 100g: energija 1452kJ/342kcal, maščobe 1,9g, od tega nasičene 0,4g, ogljikovi hidrati 70,1g, od tega sladkorji 0,8, beljakovine 8,6g, vlaknine 5,2g, sol 0,1g.
Uporaba: koruzno polento serviramo po želji, z sirom, zelenjavo, gobami, … Kuhamo jo v mlačni in slani vodi 5 minut. Eno pakiranje 375g zadostuje za 4-5 oseb,
Opozorilo: hranite na suhem, zračnem in hladnem prostoru.
Certifikat: IT-BIO-007.
Proizvajalec: Probios, Italija.
Poreklo: Italija.
Količina: 375g.
Koruzna polenta z ajdo brez glutena iz kontrolirane ekološke pridelave. Koruzna polenta z ajdo brez glutena je odličnega sladkega okusa, čas priprave pa je samo 5 minut. Pakirano v zaščitni atmosferi. Koruza je enoletnica, ki zraste v višino od 160cm do 180cm. Uspeva pri temperaturah med 16 in 35ºC, vendar je v vročem in suhem vremenu oprašitev slabša. Ima plitve korenine, uspeva v rodovitnih, dobro gnojenih in dobro odcednih tleh. Za kalitev semen je potrebna temperatura tal nad 10°C. V Sloveniji koruzo sejemo od sredine aprila dalje.