Sestavine: 100% olje iz visoko kakovostnih, očiščenih in rahlo praženih tigrastih oreščkov, hladno stiskanih tradicionalno ročno.
Hranilna vrednost na 100ml:
Energijska vrednost: 3693 kJ/ 898 kcal
Maščobe: 99,6g
Nasičene maščobne kisline: 20g
Enkrat nenasičene maščobne kisline: 62g
Večkrat nenasičene maščobne kisline: 18g
Ogljikovi hidrati: 0g
Sladkor: 0g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g
Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!
Omega maščobne kisline:
Shranjevanje: Shranjujte ločeno od svetlobe in toplote, na hladnem prostoru.
Neodprto, shranjeno na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo 14-18 mesecev. Na steklenici je naveden točen rok uporabnosti.
Po odprtju ga je treba uporabiti v 3-4 mesecih, da se ne izgubijo dragocene sestavine.
Nefiltrirano olje – pred uporabo pretresite!
Dobavitelj: Mosoma d.o.o.
Poreklo: Avstrija.
Količina: 100ml.
Olje tigrastih oreščkov, je dragoceno temno zlato olje, ki izvira iz korenin rastline, ki spominja na travo. Rastline tigrovih oreščkov, ki so osnova za hladno stiskano olje Pödör, v okolici Valencije, na vzhodu Španije. To izjemno olje je še vedno izjema med rastlinskimi olji in je še posebej priljubljeno v svetu visoke kulinarike.
Njegov izrazito sladek okus bo zagotovo obogatil tudi vašo kuhinjo. Sestavine v tigrovem oreščkovem olju so koristne za vaše zdravje, saj vključujejo Vitamin E, vlaknine in oleinsko kislino.
Uporaba v kulinariki:
Aroma tigrovega olja je nepopisno bogata in jo je težko primerjati z drugimi rastlinskimi olji. Olje je hkrati sladko in rahlo suho, s subtilnimi oreščkovimi notami. Zaradi tega je tigrovo oreščkovo olje idealno za izboljšanje sladic in sladkih dobrot. Na primer, če radi pripravljate smoothie, mu lahko dodate nekaj kapljic olja iz tigrastih oreščkov, kar bo omogočilo večjo absorpcijo vitaminov iz sadja, topnih v maščobah. Njegov sladek okus bo dodal eksotično noto tudi jedem kot so enolončnice, juhe, omake in omakice. Če ga uporabite v kombinaciji s sadnimi kisi, bo tigrovo oreščkovo olje popolno dopolnilo solatam iz svežega zelenja.