Hranilna vrednost na 100g: energija 1318,8kJ/315kcal, maščobe 1g, ogljikovi hidrati 57,1g, beljakovine 28,6g.
Uporaba: za pripravo različnih jedil, juh, pirejev, solat, karija, jedi iz orientalske kuhinje. Rdečo lečo kuhamo približno 30 minut.
Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem prostoru.
Certifikat: DE-OKO-003.
Proizvajalec: Anters Dorfer GmbH, Nemčija.
Poreklo: Turčija.
Količina: 500g.
Rdeča leča iz kontrolirane ekološke pridelave. Rdeča leča za pripravo različnih jedi kot so juhe, pireji, solate in jedi iz orientalne kuhinje. Leča je izredeno priljubljena pri vegetarijancih. Gojijo jo predvsem v Indiji in Turčiji, katero uporabljajo predvsem za pripravo karija, juh in pirejev, pa tudi kruhovih namazov.
Sestavine: 100% rdeča leča iz kontrolirane ekološke pridelave.