Sestavine: žajbelj, domači sadjevec (40% alkohola).
Uporaba: uporaba se razlikuje glede na potrebe in uporabo posameznika. Okvirna priporočena dnevna količina je 3x dnevno 19 kapljic v tekočino sobne temperature pred obrokom (na 70kg telesne teže).
Shranjevanje: hraniti na suhem, temnem in hladnem.
Opozorilo: Izdelek je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Izdelek ni primeren za otroke. Shranjujte nedosegljivo otrokom!
Poreklo: Slovenija.
Količina: 50ml.
Opozorilo: tinkture iz žajblja ni priporočljivo uporabljati v času nosečnosti.
Žajbelj tinktura na alkoholni osnovi. Žajbelj tinktura je še posebej dobrodošla v zimskem času, pomaga pri izločanju sluzi, ugodno vpliva na kožne nepravilnosti in uravnava potenje. Žajbelj je že od starega veka zelo cenjeno zelišče. V starodavnem Rimu so ga imenovali zelišče nesmrtnosti. Pri obiranju so izvajali posebno ceremonijo. Azteki so ga uporabljali za barvanje lica in na ta način zaznamovali svoj položaj v družbi. Žajbelj je tudi pri nas izredno poznano zelišče, uspeva praktično na vsakem vrtu.
V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.
Žajbelj tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja. Žajbelj je nabran v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljena sveža.